Returpolicy

Återbetalning

Om det gäller återbetalning, vänligen skicka bankuppgifter i form av clearingnummer och kontonummer så att det överenskomna beloppet kan överföras. Informationen kan lämnas utan risk via e-post eller annan elektronisk form, eftersom det inte är känslig information och endast kommer att användas för att uppfylla återbetalningen.

Returpolicy

Det finns 14 dagars full returrätt på varor köpta i vår webbshop. Perioden räknas från dagen;

 • Då du tar emot beställningen.
 • Får den sista varan i fysisk besittning, när det gäller ett avtal om flera olika varor, beställda i en order men levereras individuellt eller i flera omgångar.
 • Får det sista partiet eller den sista delen i fysisk besittning, när det gäller avtal om leverans av varor som består av flera partier/delar.
 • Den första varan i fysisk besittning, när det gäller regelbunden leverans av varor under en viss tidsperiod. Returkostnader måste du själv stå för.

Returrätten kan förlängas i samband med jul och andra helgdagar. I sådana fall gäller det som står överst på sidan.

Ångerrätt måste meddelas till oss senast 14 dagar efter mottagandet och från ångerrätten måste du senast 14 dagar efter att du har meddelat ångerrätten returnera försändelsen. via e-post info@aiviq.se eller genom att använda standardångerformuläret som du hittar längst ner i köpvillkoren.

Du kan inte ångra dig genom att bara vägra att ta emot varan utan att samtidigt ge tydligt meddelande om detta.

 

Ångerrätt för en del av köpet

Om du har köpt flera varor hos oss har du möjlighet att skicka tillbaka en eller flera varor, även om de är köpta i en order. Observera att du inte får fraktkostnaderna tillbaka om du ångrar en del av ditt köp.

Varor undantagna från ångerrätten

Följande varutyper ingår inte i ångerrätten:

 • Varor som tillverkats enligt konsumentens specifikationer eller har fått en tydlig personlig prägel.
 • Förseglade varor som av hälsoskydds- eller hygienskäl inte är lämpliga för att returneras, och där förseglingen har brutits efter leveransen.
 • Varor som på grund av sin natur blir oåterkalleligt blandade med andra vid leveransen.
 • Varor där plomberingen är bruten.
 • Utförda icke-finansiella tjänster, om leverans av tjänsten har påbörjats med konsumentens uttryckliga förhandsmedgivande och erkännande av att ångerrätten upphör när tjänsten är fullständigt utförd.
 • Leverans av digitalt

  innehåll som inte levereras på fysisk media, om utförandet påbörjas med konsumentens uttryckliga samtycke och erkännande av att denne därmed förlorar sin ångerrätt.

  • Tidningar, tidskrifter eller magasin undantaget prenumerationsavtal för sådana publikationer.
  • Avtal ingångna på offentlig auktion.
  • Varor som försämras eller åldras snabbt.

  Retur

  Du ska skicka tillbaka din beställning utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter att du har utövat din ångerrätt. Du ska själv betala de direkta kostnaderna i samband med returen. När du returnerar ansvarar du för att varan är ordentligt förpackad. Du ska lägga med en kopia av orderbekräftelsen i paketet. Expeditionen går snabbare om du också fyller i och bifogar vår ångerblankett. Du bär risken för varan från leverans och tills vi har mottagit den tillbaka. Vi tar inte emot paket som skickas med postförskott.

  Varans skick vid retur

  Du ansvarar bara för eventuell försämring av varans värde som beror på användning eller annan hantering än vad som är nödvändigt för att fastställa varans art, egenskaper och funktionssätt. Du kan med andra ord prova varan på samma sätt som om du provade den i en fysisk butik. Detta inkluderar inte att använda till exempel kaffemaskiner.

  Om varan har provats utöver det som beskrivs ovan betraktas den som använd. Det betyder att du vid ånger av köpet endast får en del eller inget av köpesbeloppet tillbaka, beroende på varans handelsvärde vid mottagandet vid returen. För att få tillbaka hela köpesbeloppet måste du alltså prova varan utan att faktiskt använda den.

  Återbetalning

  Om du ångrar ditt köp får du naturligtvis tillbaka det belopp du har betalat till oss. Vid en värdeminskning som du ansvarar för, dras denna summa av från köpesbeloppet. Vid användning av ångerrätten återbetalas alla betalningar som mottagits från dig, inklusive leveranskostnader (förutom extra kostnader på grund av ditt val av en annan leveransform än den billigaste standardleveransformen som vi erbjuder), utan onödigt dröjsmål och senast 14 dagar efter den dag då vi har fått meddelande om ditt beslut att utöva ångerrätten. Återbetalningen görs med samma betalningsmedel som du använde vid den ursprungliga transaktionen, om inte annat har överenskommits uttryckligen av dig. Vi kan hålla tillbaka återbetalningen tills vi har fått tillbaka varan, om du inte har lagt fram bevis på att du har returnerat den.