Fisktacos med mangosallad och örtkräm (Premio Dual Airfryer)

Fisktacos med mangosallad och örtkräm (Premio Dual Airfryer)

Fisktacos med mangosallad och örtkräm (Premio Dual Airfryer)

19 okt. 2024

Fish tacos är en rätt som härstammar från södra Kalifornien i USA och är en fusion av mexikansk och amerikansk matlagning. Den ursprungliga versionen av fish tacos bestod av friterade fiskbitar som serverades i mjuka tortillas med en coleslaw-sallad och en tomat- eller avokadosalsa.

I dag finns det många variationer av fish tacos, och detta recept erbjuder en frisk och färgglad version som inkluderar en mangosallad och en örtsås. Rätten är lätt att laga och smakar fantastiskt.

Receptet inkluderar bitar av torsk som paneras i mjöl, vispat ägg och panko-bröd, och därefter friteras i en airfryer. Mango, dill, persilja och schalottenlök skärs i små tärningar och blandas med olivolja samt saft och rivet skal från lime för att skapa en frisk mangosallad. En örtsås gjord på crème fraîche, hackad dill, hackad persilja, honung och limejuice samt skal tillsätts också.

Tortillas värms i airfryern och fylls med den krispiga torsken, mangosalladen, örtsåsen och spetskål. Extra limeklyftor kan serveras vid sidan av för att ge en extra citrusaktig smak.

Fish tacos med mangosallad och örtsås är en läcker rätt som passar till alla tillfällen och kan avnjutas året runt.

 

Ingredienslista: 4 personer

  • 500 g torskfilé
  • 2 ägg
  • Mjöl
  • Panko-bröd
  • 1 mango
  • Dill
  • Persilja
  • 1 schalottenlök
  • Saft och rivet skal från 3 limefrukter
  • 1 msk olivolja
  • Spetskål
  • 4 msk crème fraîche
  • 1 tsk honung
  • Vete- eller majs tortillas
  • Oljespray

Tillagningsmetod:

  1. Skär torskfiléerna i skivor. Krydda med salt och peppar och vänd i mjöl, sedan i uppvispat ägg och panko. Ställ åt sidan.
  2. Skär mango i små tärningar och lägg i en skål. Tillsätt hackad dill och persilja. Skär schalottenlöken i tunna skivor och tillsätt. Blanda ihop med olivolja och saft och rivet skal från 2 limefrukter.
  3. Kombinera crème fraîche, hackad dill, hackad persilja, honung samt saft och rivet skal från 1 lime.
  4. Strimla spetskålen fint.
  5. Spraya torskbitarna med olja och tillaga i Aiviq airfryer vid 200 grader i 5 minuter, varefter torsken vänds och tillagas i ytterligare 5 minuter, eller tills paneringen är gyllenbrun och krispig.
  6. Värm tortillorna i airfryern vid 180 grader i 2 minuter. Därefter kan tacosen sättas ihop. Servera gärna med extra limeklyftor.