Asiatiskt inspirerade kycklingvingar (Premio Airfryer)

Asiatiskt inspirerade kycklingvingar (Premio Airfryer)

Asiatiskt inspirerade kycklingvingar (Premio Airfryer)

19 okt. 2024

Asiatiskt inspirerade kycklingvingar Àr en vÀlsmakande rÀtt som tar med smakerna frÄn det asiatiska köket in i ditt hem. Kombinationen av krispiga kycklingvingar och en utsökt, kryddig sÄs ger en harmonisk smakupplevelse som Àr svÄr att motstÄ.

Historiskt sett kan kycklingvingar spÄras tillbaka till Buffalo i New York, dÀr de introducerades pÄ Anchor Bar 1964. Men i detta recept lÀgger vi till asiatiska smaker och anvÀnder en airfryer för att fÄ ett extra krispigt resultat.

Receptet innehÄller kycklingvingar kryddade med salt och peppar, vÀnda i mjöl och bakpulver och sprayade med ett tunt lager olja. De tillagas sedan i airfryern medan sÄsen görs genom att blanda soja, ostronsÄs, hoisinsÄs, farinsocker, vitlök och ingefÀra i en kastrull och vÀrma upp tills blandningen tjocknar.

NÀr kycklingvingarna Àr krispiga och klara, vÀnds de snabbt i den utsökta sÄsen och serveras. För att lÀgga till extra smak kan rÀtten garneras med rostad sesam och hackad koriander.

Detta recept Àr enkelt att följa och garanterar en utsökt smakupplevelse med asiatiska toner som kommer att imponera pÄ dina gÀster eller din familj.

 

Ingredienslista: 2 personer


400 gram fÀrska kycklingvingar

2 tsk bakpulver

1 msk vetemjöl

1 msk mörk sojasÄs

1 msk ostronsÄs

2 tsk hoisinsÄs

1 msk farinsocker

2 hackade vitlöksklyftor

2 tsk hackad ingefÀra

Oljespray

 

Förfarande:

  1. Krydda kycklingvingarna med salt och peppar, vÀnd dem i mjöl och bakpulver, och spraya med ett tunt lager olja. Placera vingarna i (namn) airfryer med mellanrum emellan, och tillaga vid 220 grader i _ minuter.
  2. Under tiden, kombinera sojasÄs, ostronsÄs, hoisinsÄs, farinsocker, vitlök och ingefÀra i en kastrull och tillaga pÄ lÄg vÀrme tills blandningen tjocknar.
  3. NÀr vingarna Àr fÀrdiglagade och krispiga pÄ utsidan, vÀnd dem snabbt i sÄsen och arrangera pÄ tallrik. Servera eventuellt med rostad sesam och hackad koriander.